Focus!

Een prachtige vrouw op mijn training zei tegen me: Vat het niet verkeerd op, maar ik dacht echt dat jij jouw leven helemaal voor elkaar had. Dat je geen tegenslagen kende, alleen maar toffe reizen maakte, als een hippe moeder met je zoontje in je cabrio rondreed en je business als vanzelf ging. Ik ben blij dat ik nu je échte verhaal ken.

Want ja, ook in mijn leven gaat niet alles over rozen. Ik ben nu een jaar bezig met het opbouwen van mijn bedrijven. Voor iedereen die ooit gestart is met een bedrijf weet dat het veel toewijding, tijd en energie vergt om er een succes van te maken. Maar boven alles focus! Want naast fantastische successen, zijn er minstens evenveel tegenslagen waar je je door heen moet worstelen.

Laat ik het voor de verandering eens hebben over de tegenslagen. In dezelfde tijd dat ik mijn twee bedrijven begon, heb ik mijn huis verkocht, hebben mijn vriend en ik samen een huis gekocht en verbouwd, ben ik gaan samenwonen, om er al heel snel achter te komen dat onze relatie een verbouwing en alles wat er bij een samengesteld gezin komt kijken niet kon overleven. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe woning, wat bijna onmogelijk is om te vinden als je nog geen 9 maanden een eigen bedrijf hebt. Plus dat ik ook nog een huis wilde in onze oude buurt, want ik wilde niet dat mijn zoontje in 1 jaar tijd op een derde school zou moeten gaan wennen. Aangezien de biologische vader van mijn zoon geen contact meer wil, draag ik alleen de verantwoordelijkheid voor hem, en dat viel me extra zwaar zonder vast dak boven mijn hoofd. Deze nieuwe situatie betekent ook dat er financieel een last op mijn schouders ligt. Zonder partner ben ik volledig afhankelijk van de inkomsten van Cupbliss en mijn trainingen. En als er dan mondelinge toezeggingen worden gedaan voor het geven van een training, die na een paar weken van niet reageren weer worden ingetrokken, denk ik niet dat zij beseffen dat dat betekent dat ik me zorgen maak over de huur. Of over de contributie van de voetbal. De ironie is, dat toen ik me even heel erg financieel onder druk voelde staan, er opeens een aanbod kwam voor een extreem goedbetaalde baan in de IT. Dan zou ik in 1 keer van al mijn zorgen af zijn! Terug naar mijn ‘oude’ leven. Maar ik doorzag de “test” en kies ervoor om door te gaan met mijn bedrijven.

Waarom? Omdat ik focus op de uitkomsten mijn droom! Omdat ik een ongekende passie voel als ik trainingen geef en mensen vooruit help. Omdat ik zie hoeveel kinderen ik kan helpen in oorlogssituaties en bij uitbuiting met de opbrengsten van Cupbliss. Ik maak een verschil! Dát motiveert me! Daar gaat mijn hart sneller van kloppen. Daar voel ik een enorme liefde en warmte voor. Dat zorgt ervoor dat ik het volhoud, ook al is het nu even moeilijk. Mijn dromen zijn het waard om voor te vechten.

En is het niet zo dat alle mensen met groot succes, net voor hun doorbraak in een bijna uitzichtloze situatie zaten? Denk maar aan de schrijfster J.K. Rowling van Harry Potter, of Jim Carey, die in zijn auto sliep omdat hij geen dak boven zijn hoofd had. Mensen die er alleen voor stonden. En wat maakte het verschil? Het feit dat ze doorzetten en focus hadden en geloofden in hun droom!

Weet je wat zo mooi is? Dat als je vertrouwt op een positieve “outcome’, dan gebeuren er dus minstens evenveel mooie dingen!

Zo boden mensen mij een huis aan waar we twee jaar in mogen wonen voor een betaalbare prijs. Nog geen 300 meter van ons oude huis. En kan mijn zoontje weer gewoon naar zijn oude vertrouwde klas en met zijn vriendjes spelen.

Zo kocht KPMG maar liefst 1 miljoen Cupbliss bekertjes. Wat niet alleen mij uitzicht geeft, maar waardoor ook heel veel geld aan een goed doel kan worden gedoneerd. Mijn doelstelling voor dit jaar was het maken van 25 klanten. We zitten nu al op 20. Dat target gaan we dus zeker halen!

Zo werden de laatste trainingen die ik in-company gaf gemiddeld beoordeeld met een 9 of hoger! Heb ik echte doorbraken bij mensen mogen meemaken. Dat is zo mooi om te zien!

Het succes kán dus niet uitblijven. Ik kies er elke dag voor om te focussen op mijn doel; het inspireren, helpen en gelukkiger maken van mensen, want dat maakt mij ook gelukkig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *