Utrecht, The Netherlands
+31639455293
info@rintske.nl

Doe mij maar wat geluk erbij!

Succes comes from overcoming the things you once thought you could not do

Doe mij maar wat geluk erbij!

Geluk heb je zelf in de hand.

Ik weet nog dat ik dat ongeveer de meest stompzinnige uitspraak vond die er bestond. Want in mijn beleving destijds was geluk afhankelijk van je omstandigheden. En mijn omstandigheden waren nou niet bepaald zodanig dat ik er erg gelukkig van werd. Ik was net gescheiden, stond er alleen voor met mijn zoontje, mijn contract werd niet verlengd en mijn gezondheid liet nogal te wensen over. Mijn staat van zijn kon kort omschreven worden als: depressief en heel ongelukkig.

De mensen die me nu leren kennen kunnen zich daar niets bij voorstellen. Sterker nog, als ik nu terugkijk kan ik me daar zelf weinig meer van voorstellen. Mijn leven is 180 graden gedraaid. Ik kan zeggen dat ik me nu heel gelukkig voel. En dat is zo fijn! Of ik nu tevreden ben? Nee. Heel blij en dankbaar voor wat ik heb ben ik wel! Maar ik wil nog veel meer. Daar heb ik zin in. Ontevredenheid oftewel verlangen naar meer is een goede motivator om doelen te blijven stellen, je te blijven ontwikkelen en om te blijven ontdekken en leren!

Wat mijn keerpunt was? De dag dat het tot me doordrong dat geluk in jezelf zit. Het moment dat ik besefte dat omstandigheden er in de kern niet toe doen. Dat het zit in de manier hoe je er mee omgaat. En dat kun je leren. Dat is geweldig nieuws, toch?

De mate van geluk die je in je leven ervaart of voelt zit namelijk allemaal besloten in je onderbewuste. Hoe minder geluk je ervaart, los van je omstandigheden, hoe meer blokkades er in je onderbewuste zitten. Zo zie je soms dat mensen, die alles hebben wat hun hartje begeert, toch vreselijk ongelukkig kunnen zijn. Maar andersom geldt hetzelfde. Mensen die in erbarmelijke omstandigheden verkeren zie je soms, ondanks alles, gewoon toch dankbaar zijn voor wat ze wel hebben. En dat heeft alles te maken met je onbewuste innerlijke overtuigingen, oftewel je paradigma’s. Ik krijg tijdens mijn coaching en training te maken met mensen die erachter komen dat hun paradigma is “dat geluk niet voor hen is weggelegd” of “dat ze het niet waard zijn te mogen genieten” of “dat ze niet voor het geluk zijn geboren”. Mijn eigen paradigma was: “Geluk is voor anderen, maar niet voor mij”.

Wanneer je leert om je paradigma’s te resetten, zul je zien dat je leven langzaam begint te veranderen. De omstandigheden veranderen niet altijd, maar opeens zie je alles in een ander licht. Er komt een keerpunt in je leven; een diep gewortelde overtuiging dat je gelukkig mag zijn en dat geluk juist voor jou is! En dat is zo fantastisch! Dat wil ik graag met je delen. Geluk is voor iedereen weggelegd!

En in welke staat van geluk je ook verkeert, er kan altijd nog meer geluk bij! Het blijkt een onuitputtelijke bron.

Wees gelukkig!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *