Utrecht, The Netherlands
+31639455293
info@rintske.nl

Just do it!

Succes comes from overcoming the things you once thought you could not do

Just do it!

Uitstelgedrag. Je kent het wel. Dat je iets moet doen. Dat je iets wílt doen. Maar dat je het niet doet. Of denkt: Ik doe het morgen wel. Of volgende week. Of volgend jaar.

Heb je er veel last van? En vind je dat eigenlijk wel heel jammer? Er is een remedie.

Wat veroorzaakt uitstelgedrag? En waarom heeft de een er meer last van dan de ander? Wat houdt iemand tegen die weet dat hij voor zijn gezondheid meer moet bewegen, maar al zolang hij zich kan heugen geen lichamelijke inspanning heeft verricht? En het maar blijft uitstellen? Is dat luiheid? Of gebrek aan wilskracht? Geen van beide. Het is angst. Angst om bijvoorbeeld voor gek te staan in een sportschool, angst om het fout te doen, angst om na 2 minuten al naar adem te staan happen…

Ik hoor het zo vaak om me heen:

Ik zou wel willen, maar ik ben nog niet goed genoeg…

Ik zou wel willen, maar ik heb nu geen tijd…

Ik zou wel willen, maar ik ben er nog niet klaar voor…

Ik zou wel willen, maar ik weet niet hoe…

Ik zou wel willen, maar wat als ik faal…

Ik zou wel willen, maar wat als ze me niet meer leuk vinden…

Het is allemaal angst dat je tegenhoudt om te doen wat je graag wilt doen. En er is maar een antwoord mogelijk. Doe het gewoon. Laat je niet tegenhouden. Kijk niet naar je verleden, naar wat je wel of niet gedaan hebt tot nu toe. Luister niet naar mensen die je vertellen dat je het niet kan, of naar alle redenen waarom je het NIET zou doen. Negeer die stemmen in je hoofd en begin gewoon. Zet een stap in de richting die je wilt zetten. Werk jezelf naar je doel toe. Focus op wat je wilt bereiken. Doe het gewoon!

Dat is misschien wel de reden waarom de slogan van Nike al zoveel jaren zo succesvol is! Omdat het antwoord op al die angsten hetzelfde is: Just do it! Geen gemaar; Just do it! En wat ik persoonlijk geweldig vind; als je gewoon begint en de eerste aarzelende stap zet, dan geeft je dat een enorm goed gevoel. Je werkt je als het ware door je angst heen en ziet dat je angst vaak helemaal nergens op gebaseerd is. Blijf stappen zetten! En geniet van het proces.

Het is bewezen dat succesvolle mensen bijna tot geen uitstelgedrag vertonen. Succesvolle mensen zijn mensen die zichzelf doelen stellen, zich eraan committeren en ze waar maken.  Ze zijn gepassioneerd en nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun daden. Het zijn mensen die optimaal gebruik weten te maken van de aanvullende vaardigheden van de mensen om hen heen en de krachten bundelen om hun doelen te bereiken. En ze vertrouwen op hun eigen kunnen. Het zijn de Justdo-ers.

www.rintske.com/training

Inspired by B. Proctor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *