Utrecht, The Netherlands
+31639455293
info@rintske.nl

Mag het een hokje meer zijn?

Succes comes from overcoming the things you once thought you could not do

Mag het een hokje meer zijn?

Iets viel me op de laatste tijd. Ik pas niet in een hokje. Ik weet niet wat voor associaties je daarbij krijgt. Maar het heeft niks met kleding te maken. Ik pas niet in het hokje dat sommige mensen in hun hoofd voor mij klaar hebben staan. En dat is soms best lastig. Mensen willen je blijkbaar heel graag in een hokje plaatsen.

Ik ben multipreneur. Dat klinkt al bijna als iets waar ik me weer snel voor moet verontschuldigen. Maar het is een ondernemer die verschillende ondernemingen naast elkaar heeft lopen, die in eerste instantie niet veel met elkaar te maken lijken te hebben. En dat blijkt een moeilijk iets te zijn. Hokjesmensen raken daardoor in de war. Want als je je niet focust op 1 ding tegelijk dan kan je toch nergens echt succesvol in zijn? Want wat ben je nou? Trainer, kunstenares of businesswoman?

Wie heeft bedacht dat je maar in 1 ding tegelijk goed kan doen? Tenzij je beroemd bent of uitermate succesvol natuurlijk, dan is het geen probleem. Als je voetbalt, in je onderbroek poseert en een parfumlijn hebt ontworpen, heeft niemand daar problemen mee. Maar voor de gewone man/vrouw wordt dat al gauw een beetje overdreven gevonden, toch?

Multipreneurs hebben in mijn beleving 5 kenmerken:

  • Ze zijn ambitieus
  • Ze hebben veel verschillende interesses, ideeën en talenten
  • Ze vinden het heerlijk om met verschillende dingen tegelijk bezig te zijn
  • Ze kunnen goed plannen
  • Ze bezitten een flinke dosis doorzettingsvermogen en maken dingen af

Dat zijn prima eigenschappen lijkt me. En het kan prima werken. Misschien multitask je zelf ook wel heel erg in je singulaire baan zonder dat je daar ooit het begrip multipreneur aan hebt gehangen.

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je jezelf bent in elk aspect van je leven. Dat je de talenten die je hebt gekregen ten volle benut. En ervan geniet! Dat je je niet beperkter voordoet dan je bent, omdat je dan meer geaccepteerd zou worden. Het leven is niet bedoeld om te leven in het kleine hokje dat iemand anders suitable voor je vindt. Haal uit jezelf wat erin zit! Doe in je werk waar je gelukkig van wordt en goed in bent! En maak de hokjes die je zelf voor een ander hebt klaarstaan vooral expandable!

www.rintske.com/mind-reset

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *