Utrecht, The Netherlands
+31639455293
info@rintske.nl

Overwinnen!

Succes comes from overcoming the things you once thought you could not do

Overwinnen!

De afgelopen maand was voor mij een maand van twijfel, verlies en ontmoediging. Iedereen weet waar ik het over heb, want iedereen gaat door deze fases in het leven. Toch zijn dit fases die ik vooral wil zien als een fase, en niet als een status quo. Ik ben ervan overtuigd dat alle ervaringen in je leven meehelpen om een beter en uiteindelijk gelukkiger persoon te worden. Al is dat niet altijd zichtbaar in de periode dat je er middenin zit. Het is zeker een uitdaging om moeilijkheden te overwinnen. Maar er is hoop!

Er zijn technieken om je door een donkere periode heen te helpen. Dat betekent niet dat je je gevoelens en emoties moet negeren of weg stoppen. Maar je kan je gedachten wel sturen om de situatie dragelijk te maken.

1. Je kan het!

Hoe vaak zeggen we niet tegen onszelf dat we een situatie niet aankunnen, dat het ons allemaal te veel wordt en dat we niet nog meer ellende kunnen handelen? Misschien wel vaker dan ons lief is. En we weten allemaal dat klagen en piekeren  je niet verder helpt, maar er juist voor zorgt dat je je nog slechter gaat voelen. Wat wel helpt is je gedachten een andere kant op sturen. Herhaal bemoedigende gedachten, zoals: “het lukt me deze situatie te overwinnen” of “ik heb dit al vaker meegemaakt en weet hoe ik hier door heen kan komen”en “het komt hoe dan ook weer goed”. Word je eigen coach als het gaat om je gedachten. Je zal zien dat met positieve gedachten over jezelf in moeilijke situaties, je zelfvertrouwen om dit te overwinnen gaat groeien.

2. Focus op betere tijden

Herhaal voor jezelf dat je niet alleen capabel bent om moeilijke situaties te overwinnen, maar ook dat je alle capaciteiten bezit om dat waar te maken. Motiveer jezelf en luister niet naar mensen die je alleen maar beklagen. Bekijk jouw situatie in het juiste perspectief en relativeer. Omring je met mensen die je willen helpen en bemoedigen. Focus op betere tijden. Geen enkele moeilijke situatie is blijvend.

3. Alles gebeurt met een reden

Wees geduldig in de situatie waar je in zit. Ook wanneer je vast zit en je gefrustreerd voelt omdat je nog geen oplossingen ziet. Ook deze situatie zal je helpen om je sterker te maken en om je te laten groeien als mens. Je kan geen succesvol leven hebben wanneer je geen tegenslagen hebt gekend. Deze gedachte kan je helpen wanneer je door een moeilijke periode gaat.

4. Haal adem

Als alles verkeerd lijkt te gaan, kan een gevoel van paniek  je overvallen. Het helpt om even weg te gaan van de situatie, naar buiten te lopen en even heel diep adem te halen en je longen zich te laten vullen met frisse lucht. Vaak lijken zaken erger op het moment zelf, dan wanneer je wat afstand neemt . Soms kan je later zelfs om de situatie lachen of dankbaar zijn dat het gebeurd is, omdat het je heeft geleid naar iets beters. Ben je ervan bewust dat zolang je gezond bent, je eigenlijk alles hebt wat je nodig hebt.

5. Zet door

Wat er ook in je leven plaatsvindt, laat jezelf niet overspoelen door de gebeurtenissen. Zolang je niet opgeeft, kan je alles overwinnen. Niks kan je neerhalen, zolang je dat niet toestaat. Zelfs als je niet meer weet welke kant je op moet gaan, blijf dan kleine stappen zetten, totdat het helder wordt waar je bestemming ligt.

Zie jezelf nu al als overwinnaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *